Munt Stekken:

In dit artikel lees je alles om succesvol munt te stekken.

Voor je munt gaat stekken zorg je ervoor dat de moederplant voldoende water heeft gehad. Het is belangrijk dat de plant voldoende water heeft opgenomen voordat je de stekjes neemt. Geef de moederplant daarom enkele uren voor het stekken een goede scheut water.

Stekken nemen doe je het best ‘s avonds of op een koele en/of bewolkte dag. Als het te warm is verliezen de stekken te snel vocht en zullen helemaal slap gaan hangen. In het ergste geval kunnen de stekken doodgaan.

Knip met een scherp mes of scherp schaartje munttoppen van ongeveer 10 tot 12 cm. Knip net onder een bladknooppunt.

Reminders voor tekst:

Koele plek

Niet in de volle zon

Stekjes in een potje

Stekjes in water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *